ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 

Καλλιθέα
H Καλλιθέα βρίσκεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στην ανατολική ακτή της Κασσάνδρας με θέα τον Τορωναίο κόλπο.

Απέχει 85 χλμ  από τη Θεσσαλονίκη  (50 min) διαθέτει γαλάζιες ακτές και αποτελεί διεθνή τουριστικό προορισμό που μπορεί να προσφέρει αξέχαστες διακοπές.


Διαθέτει πολυάριθμα καταστήματα, φαρμακείο, ιατρείο, για την εξυπηρέτηση των τουριστών καθώς και έντονη νυχτερινή ζωή γι’ αυτούς που αγαπούν τη μουσική και το χορό. 

 

 

Η Καλλιθέα στην Αρχαιολογία
Η περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς στην Καλλιθέα έχει ανασκαφεί ιερό του Διονύσου και των Νυμφών, τμήμα του ιερού του Άμμωνα Δία (ο οποίος λατρευόταν στην περιοχή από τον 5ο αιώνα π.Χ.) και η περιοχή του βωμού. Στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. κατασκευάστηκε μεγάλος ναός δωρικού ρυθμού, προς τιμή του Άμμωνα Δία.

Νεότερη Ιστορία
Το χωριό ιδρύθηκε το 1925 από Mικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή έπειτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι οποίοι προέρχονταν από το χωριό Μάλτεπε της Προποντίδας της Μικράς Ασίας, το οποίο ονομαζόταν Βρύας στην Αρχαιότητα και Πελεκάνον στο Βυζάντιο.

 

 

Αξιοθέατα - Τουρισμός

 

Παραλίες στη Καλλιθέα - Κασσάνδρα
Πέρα από την οργανωμένη παραλία της Καλλιθέας μπορείτε να επισκεφθείτε και άλλες κοντινές παραλίες στη καθώς η Καλλιθέα βρίσκεται στο κέντρο
της Κασσάνδρας και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για τις καθημερινές σας εξορμήσεις.

 

Ναός του Άμμωνα Δία
O Ναός του Άμμωνα Δία δωρικού ρυθμού που κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα π.χ., καθώς και αρχιτεκτονικά μέλη που ανήκουν σε παλαιοχριστιανική βασιλική εκκλησία.

 

Παλαιοχριστιανική Βασιλική Σωλήνα
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλλιθέα, στη θέση Σωλήνα υπάρχει η παλαιοχριστιανική εκκλησία του Σωλήνα που χρονολογείται τον 5ο αιώνα μ.χ. Είναι χαρακτηριστικό το κεντρικό θέμα των ψηφιδωτών, ζεύγος ελαφιών μέσα σε παραδείσιο τοπίο.

    '
espa
espa